wiki:help/scc/useradmin/synclist

Version 1 (modified by Edwin Eefting, 9 years ago) (diff)

--

Synchronisatie

Hiermee synchroniseert u de gebruikers gegevens op het systeem met de informatie uit de LDAP server. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld email adressen, home directories, mailboxen en agenda's worden aangemaakt of verwijderd.

Indien u een nieuwe gebruiker aanmaakt, worden de gegevens op het huidige systeem (waar u dus op ingelogd bent) meteen gesynchroniseerd Alle andere Syn-3 servers kunnen op deze manier ook gesynchroniseerd worden.

Indien u een gebruiker verwijderd, zult u de gegevens handmatig moeten opschonen. Dit gebeurd niet automatisch, zodat er nooit zomaar gegevens verwijderd worden. U dient af en toe dus op de servers in te loggen en de gegevens op te schonen door op de knop 'Gegevens opschonen' te klikken.

Onderdelen

Voor iedere gebruiker kunnen de volgende onderdelen worden aangemaakt:

  • E-Mail adres(sen)
  • Mailbox
  • OpenXchange? account
  • Home directory
  • Profile directory voor Windows.

(afhankelijk van de licentie opties)